Személyes adatok feldolgozási politikája a helyszínhez - minta, generátor

Rövid tartalomjegyzék:

Ideje jelölni a négyzeteket. Milyen veszélyek fenyegetik a 152-FZ. Számú "A személyes adatokról" szóló törvény megsértését

2017. július 1-je után a személyes adatok feldolgozásának és tárolásának kérdése különös jelentőségűvé vált. Ennek oka az ezen a területen elkövetett jogsértésekkel kapcsolatos új szankciótábla. A 75–300 ezer rubel összegű bírság megfizetése most már nem könnyű, de nagyon egyszerűvé válik - elegendő például, ha nem veszik figyelembe a felhasználó hozzájárulását személyes adatainak feldolgozásához, amikor a céloldalról jelentkeznek. Tehát tegnap le kellett volna írnia a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikáját a webhelyén, és fel kellett volna kérnie a felhasználókat, hogy fogadjanak el azzal, amikor a webhelyről bármilyen űrlapot küldenek..

Hogyan lehet helyesen írni a személyes adatok feldolgozására vonatkozó irányelveket

Ha alaposan megközelíti az ügyet, tanácsos elolvasni a fent említett törvényt, elolvasni a Roskomnadzor ajánlásait (írások), és elkészíteni egy nagyméretű dokumentumot, amely szabályozza az Ön webhelyén a felhasználók személyes adatainak kezelésének minden árnyalatait. Néhányan nem zavarják, és átveszik mások személyes adatainak feldolgozására vonatkozó szabályait, ide helyezik szervezetük nevét, és közzéteszik a saját weboldalukon. Ez nem egészen szép, és ráadásul konfliktushoz vezethet azzal, aki ezt a politikát írta. Bármit is mondhatunk, de ez szellemi tulajdon (és nem a tiéd). Úgy döntöttünk, hogy megadunk egy újabb, legegyszerűbb módot - az alábbiakban bemutatjuk a Személyes adatok feldolgozása irányelveit.

Minta helyadatok feldolgozási politikája

Az alábbiakban bemutatott, a személyes adatok feldolgozására vonatkozó irányelvnek az alábbiakban bemutatott mintája univerzális és az orosz Internet legtöbb internetes forrása számára megfelelő. Ezt az ügyvédek készítették, az ellenırzı hatóságoknak nem kellene követelni. Felhívjuk azonban a figyelmüket - ne terjesszük keresés nélkül. Legalább az tisztesség kedvéért olvassa el figyelmesen a Politika ezt a mintáját - soha nem tudhatod, ha az valahogy nem felel meg az Ön konkrét esetének - akkor hibáztat minket :)
A kényelem kedvéért a dokumentumban azokat a helyeket, amelyeket helyettesítenie kell az adatokkal, sárga színnel jelöljük.

Ha szeretne köszönetet mondani, ossza meg barátaival az erre az oldalra mutató linket!

Generáljon személyes adatfeldolgozási irányelveket a webhelyre

Az alábbi kivitelező segítségével elkészítheti saját személyes adatainak feldolgozási irányelveit webhelye számára. Csak írja be a szükséges adatokat az űrlapba, és kattintson a "Generálás" gombra. Ez az, az Ön egyedi politikája készen áll!

Figyelem! Ez az űrlap nem küldi el nekünk személyes adatait, és nem tárolja azokat. Ez a házirend-generátor - a bevitt információk alapján elkészíti a dokumentumot és eljuttatja neked. A részleteket a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikánk ismerteti

Seo webhelyek fejlesztése egy életre szóló garanciával. Hihetetlen SEO webhelyeket hozunk létre, amelyek 69 paraméterre vannak optimalizálva, már a fejlesztési szakaszban. Olvassa el részletesen a SEO webhelyeket!

Személyes adatok feldolgozási politikája

Személyes adatok feldolgozási politikája

1. Általános rendelkezések

1.1. A személyes adatok feldolgozására vonatkozó politika (a továbbiakban: az Irányelv) célja azon személyek jogainak és szabadságainak védelme, akiknek a személyes adatait a CITILINK korlátolt felelősségű társaság (a továbbiakban - az Üzemeltető) dolgozza fel..

1.2. A politikát az 1. cikk (2) bekezdésének 1. részével összhangban dolgozták ki. A személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz. Szövetségi törvény (a továbbiakban: a személyes adatokról szóló szövetségi törvény) 18.1..

1.3. A politika az 1. cikk 1. részével összhangban közzéteendő információkat tartalmazza. A személyes adatokról szóló szövetségi törvény 14. cikke, és egy nyilvánosan elérhető dokumentum.

1.4. Ezt az irányelvet az Orosz Föderáció jogszabályainak, az Üzemeltető belső szabályzatainak megváltoztatása és / vagy kiegészítése képezi, valamint az Üzemeltető irányító testületeinek határozatával összhangban..

2. Információ a kezelőről

2.1. Az üzemeltető a 105122, Moszkva, Shchelkovskoe shosse, 7, 1. épület, 1. emelet, szoba címen működik. Én, com. 51.

3. Információ a személyes adatok feldolgozásáról

3.1. Az Üzemeltető a személyes adatokat törvényes és tisztességes alapon dolgozza fel a törvény által előírt funkciók, hatáskörök és kötelezettségek teljesítése, az Üzemeltető, az Üzemeltető alkalmazottai és harmadik felek jogainak és törvényes érdekeinek gyakorlása érdekében..

3.2. Az üzemeltető személyes adatokat közvetlenül a személyes adatok alanyaitól kap.

3.3. Az operátor a személyes adatokat automatizált és nem automatizált módon, számítógépes technológiával és ilyen eszközök nélkül dolgozza fel.

3.4. A személyes adatok feldolgozására irányuló tevékenységek magukban foglalják a gyűjtést, rögzítést, rendszerezést, felhalmozást, tárolást, tisztázást (frissítés, módosítás), kivonást, felhasználást, átadást (terjesztés, rendelkezésre bocsátás, hozzáférés), személytelenítést, blokkolást, törlést és megsemmisítést.

3.5. Az operátor elemzi a felhasználói preferenciákat és figyelemmel kíséri a fogyasztók viselkedését a webhelyeken üzemeltetett harmadik féltől származó elemző szolgáltatásokkal:

  • Yandex.Metrica https://metrika.yandex.ru;
  • Google Analytics https://analytics.google.com;
  • Mindbox https://mindbox.ru/;
  • Dinamikus hozam: http://www.dynamicyield.com/;
  • Diginetica https://anyquery.diginetica.com/;
  • Upravel http://upravel.com/;
  • Criteo https://criteo.com/;
  • Doubleclick https://marketingplatform.google.com/about/enterprise/.

4. Az ügyfelek személyes adatainak feldolgozása

4.1. Az üzemeltető az Ügyféllel fennálló jogviszonyok keretében kezeli az ügyfelek személyes adatait, amelyeket az Orosz Föderáció 1996. január 26-i 14-FZ. Számú polgári törvénykönyvének második része szabályoz (a továbbiakban: ügyfelek)..

4.2. Az üzemeltető az Orosz Föderáció jogszabályainak betartása érdekében, valamint az alábbiak érdekében dolgozza fel az ügyfelek személyes adatait:

  • a weboldal felhasználójának azonosítása;
  • hatékony vásárlói támogatás biztosítása a Citylink LLC webhelyének felhasználóinak és ügyfeleinek
  • tájékoztatás az Üzemeltető és harmadik felek új termékeiről, különleges akcióiról, ajánlatairól és szolgáltatásairól az Üzemeltető belátása szerint, többek között közvetlen kapcsolattartás révén a személyes adatok tárgyával kommunikációs eszközök segítségével;
  • a szerződés feltételeinek megkötése és teljesítése;
  • események és felmérések szervezése és lebonyolítása az Üzemeltető által, marketing, statisztikai és egyéb kutatások;
  • a nyújtott termékek és szolgáltatások minőségének elemzése és az ügyfélszolgálat minőségének javítása;
  • a weboldal felhasználói preferenciáinak elemzése és a fogyasztói viselkedés figyelemmel kísérése;

4.3. Az üzemeltető az ügyfelek személyes adatait az ügyfelek és / vagy törvényes képviselőik hozzájárulásával kezeli, ezen a weboldalon végzett hallgatólagos műveletek végrehajtásával, ideértve, de nem kizárólagosan, megrendelést, regisztrációt személyes fiókba, feliratkozást hírlevélre, a ezt az irányelvet.

4.4. Az üzemeltető az ügyfelek személyes adatait legfeljebb a személyes adatok feldolgozásának célja alapján dolgozza fel, kivéve, ha az Orosz Föderáció jogszabályai előírják másként.

4.5. Az üzemeltető az ügyfelek következő személyes adatait dolgozza fel:

  • Teljes név;
  • Születési dátum;
  • áruk szállítási címei;
  • a felhasználó lakásához legközelebb eső város;
  • telefonszám;
  • Email cím;
  • útlevél és más személyazonosító okmányok adatai;
  • adatok, amelyeket a felhasználói szoftverek a beállításoktól függően automatikusan továbbítanak, ideértve, de nem korlátozva az IP-címet, a sütikről származó információkat, a MAC címet, a webhelyhez történő hivatkozás külső forrását, a felhasználó által a működéshez használt szoftverről és berendezésről az interneten, a kommunikációs csatornákon, a www.citilink.ru weboldalon keresztül továbbított és fogadott információkon és anyagokon.

5. Információ a személyes adatok biztonságának biztosításáról

5.1. Az üzemeltető kinevezi a személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért felelős személyt a személyes adatokról szóló szövetségi törvényben és az azzal összhangban elfogadott jogszabályokban előírt kötelezettségek teljesítésére..

5.2. Az üzemeltető egy sor jogi, szervezeti és technikai intézkedést alkalmaz a személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében, a személyes adatok bizalmas kezelése és az illegális tevékenységekkel szembeni védelme érdekében:

  • korlátlan hozzáférést biztosít a Szabályzathoz, amelynek egy példányát az Üzemeltető címére tesszük közzé, és az Üzemeltető weboldalára (ha rendelkezésre áll) is el lehet helyezni;
  • a Politikának megfelelően jóváhagyja és végrehajtja a "Személyes adatok feldolgozásáról szóló szabályzat" (a továbbiakban: Szabályzat) dokumentumot és más helyi törvényeket;
  • megismeri a munkavállalókat a személyes adatokra vonatkozó jogszabályok, valamint az irányelvek és a rendeletek rendelkezéseivel;
  • a munkavállalók hozzáférését az Üzemeltető információs rendszerében feldolgozott személyes adatokhoz, valamint az anyagi hordozóikhoz csak munkaköri feladataik teljesítése céljából fér hozzá;
  • megállapítja az Üzemeltető információs rendszerében feldolgozott személyes adatokhoz való hozzáférés szabályait, és biztosítja az ezekkel végzett összes tevékenység regisztrálását és elszámolását;
  • felméri azt a kárt, amelyet a személyes adatok alanyai számára okozhatnak a személyes adatokról szóló szövetségi törvény megsértése esetén;
  • azonosítja a személyes adatok biztonságát fenyegető veszélyeket az Üzemeltető információs rendszerében történő feldolgozásuk során;
  • szervezeti és technikai intézkedéseket alkalmaz, és információbiztonsági eszközöket használ a személyes adatok védelmének megállapított szintjének eléréséhez;
  • megállapítja a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés tényét, és reagálási intézkedéseket hoz, ideértve az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés miatt módosított vagy megsemmisített személyes adatok helyreállítását;
  • értékeli a személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében hozott intézkedések hatékonyságát az Üzemeltető információs rendszerének üzembe helyezése előtt;
  • Belső ellenőrzést végez a személyes adatok feldolgozása megfeleléséről a személyes adatokról szóló szövetségi törvénynek, az ennek megfelelően elfogadott szabályozási jogi aktusoknak, a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeknek, a politikának, a rendeletnek és más helyi törvényeknek, ideértve a személyes adatok biztonságának és szintjének biztosítása érdekében tett intézkedések feletti ellenőrzést is. biztonság az üzemeltető információs rendszerében történő feldolgozás során.

6. A személyes adatok alanyai

6.1. A személyes adatalanynak joga van:

  • a tárgyhoz kapcsolódó személyes adatok és feldolgozásukkal kapcsolatos információk fogadása;
  • tisztázza, blokkolja vagy megsemmisíti személyes adatait, ha azok hiányosak, elavultak, pontatlanok, jogellenesen szerezhetők be vagy nem szükségesek a feldolgozás céljaihoz;
  • visszavonja a személyes adatok feldolgozására vonatkozó beleegyezését;
  • jogaik és jogi érdekeik védelme, ideértve a kártérítés és az erkölcsi kár megtérítését a bíróságon;
  • fellebbezni az Üzemeltető cselekményei vagy mulasztása ellen a személyes adatok alanyai jogainak védelme érdekében felhatalmazott szervbe vagy bíróságon.

6.2. Jogai és jogos érdekeik gyakorlása érdekében a személyes adatalanyoknak joguk van kapcsolatba lépni az Üzemeltetővel, vagy kérést küldeni személyesen vagy képviselője segítségével. A kérelemnek tartalmaznia kell a 2. cikk 3. részében meghatározott információkat. 14 "Személyes adatokról szóló szövetségi törvény".

Felhívjuk figyelmét, hogy 2020. február 4-től a Citylink LLC jogi címe megváltozott: 105122, Moszkva, Shchelkovskoe shosse, 7., 1. oldal, 1. emelet, szoba Én, com. 51

A "Banki.ru" LLC Információs Ügynökség politikája a személyes adatok feldolgozásának megszervezésére és biztonságának biztosítására vonatkozóan

Fogalmi szempontból az alábbiakban bemutatjuk a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikát:

1. Általános rendelkezések

1.1. Az Orosz Föderáció jelenlegi jogszabályainak teljes teljes megfelelése érdekében a Banki.ru LLC Információs Ügynökség (a továbbiakban: a társaság) legfontosabb feladatainak tartja a személyes adatok feldolgozása során a jogszerűség, a méltányosság és a titoktartás elveinek tiszteletben tartását, valamint feldolgozásuk biztonságát..

1.2. A vállalati adatfeldolgozás és biztonság megszervezésére vonatkozó politikáját (a továbbiakban: az irányelv) a következő jellemzők jellemzik:

1.2.1. Kifejlesztették az Orosz Föderáció jogszabályainak a személyes adatainak személyes adatainak feldolgozása terén történő végrehajtása érdekében.

1.2.2. Bemutatja a személyes adatok Társaság általi feldolgozásának módszereit és alapelveit, a Társaságnak a személyes adatok feldolgozása során fennálló jogait és kötelezettségeit, valamint a személyes adatok alanyai jogait, valamint tartalmazza a vállalatok által a személyes adatok biztonságának a feldolgozásuk során történő védelme érdekében alkalmazott intézkedések listáját..

1.2.3. Nyilvánosan hozzáférhető dokumentum, amely bejelenti a társaság személyes adatok feldolgozása és védelme tevékenysége koncepcionális alapjait.

1.3. A személyes adatok feldolgozása megkezdése előtt a társaság értesítette a személyes adatainak jogainak védelme érdekében felhatalmazott szervezetet a személyes adatok feldolgozásának szándékáról. A társaság jóhiszeműen és a megfelelő időn belül frissíti az értesítésben meghatározott információkat.

2. A személyes adatok feldolgozásának jogalapja

2.1. A társaság a személyes adatok feldolgozásának megszervezésére vonatkozó politikáját az Oroszországi Föderáció következő szabályozási jogszabályaival összhangban határozzák meg:

2.1.1. Az Orosz Föderáció alkotmánya.

2.1.2. Az Orosz Föderáció Munka Törvénykönyve.

2.1.3. Az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyve.

2.1.4. A 2005. december 19-i 160-FZ. Sz. Szövetségi törvény "Az Európa Tanácsnak a személyes adatok automatizált feldolgozása során történő védelméről szóló egyezmény megerősítéséről".

2.1.5. Személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz. Szövetségi törvény.

2.1.6. Szövetségi törvény, 2006. július 27-én, 149-FZ. Számú, "Információ, információs technológiák és információvédelem".

2.2. Ennek a politikának a tiszteletben tartása mellett a társaság vezetője jóváhagyta a következő helyi előírásokat:

2.2.1. Személyes adatok biztonsági politikája.

2.2.2. A személyes adatok feldolgozásáért és biztonságáért felelős személyre vonatkozó rendelet.

2.2.3. A társaság egyéb, a személyes adatok feldolgozása és védelme területén alkalmazott egyéb törvényei.

3. A személyes adatok feldolgozásának alapelvei, célja, tartalma és módszerei

3.1. A társaság tevékenysége során biztosítja a személyes adatok feldolgozásának az Art. A személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz. Szövetségi törvény 5. cikke.

3.2. A társaság a következő célokból gyűjt és tovább dolgoz fel személyes adatokat:

3.2.1. Vállalati alkalmazottak kiválasztása.

3.2.2. A társaság alkalmazottainak személyzeti nyilvántartása.

3.2.3. A Társaság alkalmazottainak könyvtárainak karbantartása.

3.2.4. A társaság alkalmazottaival történő kölcsönös elszámolások végrehajtása.

3.2.5. Az Orosz Föderáció jogszabályai által előírt jelentések végrehajtása.

3.2.6. Meghatalmazás bejegyzése.

3.2.7. Az önkéntes orvosi ellátás lehetőségeinek biztosítása a társaság alkalmazottai számára.

3.2.8. Jegyek kiadása és szállodák foglalása a társaság alkalmazottai számára.

3.2.9. A Társaság területére történő fizikai belépés kezelése.

3.2.10. Forródrót-üzemeltetés a www.banki.ru weboldalon.

3.2.11. A www.banki.ru weboldal nyilvános fórumainak működése.

3.2.12. Szolgáltatások nyújtása a www.banki.ru webhely látogatói számára banki termékekkel kapcsolatos kérelmek benyújtására.

3.3. A társaság a következő feltételeket állapította meg a személyes adatok feldolgozásának megszüntetésére:

3.3.1. A személyes adatok feldolgozása és a maximális tárolási idő elérése - 30 napon belül.

3.3.2. A személyes adatok feldolgozásának céljainak elérésének szükségességének elvesztése - 30 napon belül.

3.3.3. A személyes adatok alanyának vagy jogi képviselőjének 7 napon belül rendelkezésre bocsátott olyan információt, amely igazolja, hogy a személyes adatokat jogellenesen szerezték meg vagy nem szükségesek a megadott adatkezelési célhoz..

3.3.4. Nem sikerül biztosítani a személyes adatok feldolgozásának jogszerűségét - 10 napon belül.

3.3.5. A személyes adatok alanyának a személyes adatok feldolgozására vonatkozó hozzájárulás visszavonása, ha a személyes adatok tárolása már nem szükséges a személyes adatok feldolgozása céljából - 30 napon belül.

3.4. A személyes adatok társaság általi feldolgozása magában foglalja a személyes adatok gyűjtését, rögzítését, rendszerezését, felhalmozását, tárolását, tisztázását (frissítés, változtatás), kibontását, felhasználását, átadását (terjesztése, biztosítása, hozzáférés), személytelenítését, blokkolását, törlését, megsemmisítését..

3.5. A társaság nem dolgozza fel a biometrikus személyes adatokat (az a személy fiziológiai és biológiai tulajdonságait jellemző információ, amely alapján személyazonossága megállapítható).

3.6. A társaság nem dolgozza fel a fajhoz, nemzetiséghez, politikai nézetekhez, vallási vagy filozófiai meggyőződésekhez, egészségi állapothoz, intim élethez kapcsolódó személyes adatok különleges kategóriáit.

3.7. A társaság nem végez személyes adatok határokon átnyúló átvitelét (idegen állam területére külföldi állami hatóságnak, külföldi személynek vagy külföldi jogi személynek).

3.8. A társaság nyilvánosan elérhető személyes adatok forrásait hozza létre (könyvtárak, címjegyzékek). Az alany által szolgáltatott személyes adatok (vezetéknév, név, családnév, munkakör, kapcsolattartási adatok, stb.) Csak a személyes adatok alanyának írásbeli hozzájárulásával kerülnek be az ilyen forrásokba..

3.9. A társaság személyes adatainak kizárólag automatizált feldolgozása alapján nem hoz olyan határozatokat, amelyek jogi következményekkel járnak a személyes adatok alanyaival szemben, vagy egyéb módon befolyásolják jogaikat és jogos érdekeiket..

3.10. A vállalat a személyes adatokat automatizálási eszközökkel és automatizálási eszközök nélkül dolgozza fel.

4. Intézkedések a személyes adatok feldolgozásának megfelelő megszervezésére és biztonságának biztosítására

4.1. A személyes adatok feldolgozásakor a Társaság minden szükséges jogi, szervezeti és technikai intézkedést megtesz annak érdekében, hogy megvédje azokat illetéktelen vagy véletlen hozzáféréstől, megsemmisüléstől, módosítástól, blokkolástól, másolástól, szolgáltatástól, terjesztéstől, valamint a velük kapcsolatos egyéb jogellenes tevékenységektől. A személyes adatok biztonságának biztosítása különösen az alábbi módokon érhető el:

4.1.1. A személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személy kinevezése.

4.1.2. A személyes adatok feldolgozása belső ellenőrzésének és / vagy ellenőrzésének végrehajtása a személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz..

4.1.3. A személyes adatokat közvetlenül feldolgozó társaság alkalmazottainak megismerése az Orosz Föderáció személyes adatokra vonatkozó jogszabályainak rendelkezéseivel, beleértve a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeket, a személyes adatok feldolgozására vonatkozó helyi törvényeket és / vagy ezen alkalmazottak képzését.

4.1.4. A személyes adatok biztonságát fenyegető veszélyek meghatározása a személyes adat információs rendszerekben történő feldolgozásuk során.

4.1.5. A személyes adatok védelmére vonatkozó követelmények teljesítéséhez szükséges személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében szervezeti és technikai intézkedések alkalmazása a személyes adatok információs rendszerében történő feldolgozásuk során.

4.1.6. A személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében tett intézkedések hatékonyságának értékelése a személyes adatok információs rendszerének üzembe helyezése előtt.

4.1.7. A személyes adatok gépi adathordozóinak elszámolása.

4.1.8. A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés tényeinek feltárása és a megfelelő intézkedések meghozatala.

4.1.9. A jogosulatlan hozzáférés miatt módosított vagy megsemmisített személyes adatok helyreállítása.

4.1.10. Szabályok megállapítása a személyes adatok információs rendszerében feldolgozott személyes adatokhoz való hozzáféréshez, valamint a személyes adatokkal végzett személyes adatokkal végzett összes tevékenység nyilvántartásának és nyilvántartásának biztosítása..

4.1.11. A személyes adatok biztonsága és a személyes adatok információs rendszerei védelmének biztosítása érdekében hozott intézkedések feletti ellenőrzés.

4.2. A társaság személyes adatait feldolgozó és védelmet nyújtó alkalmazottak felelősségét, valamint felelősségüket a társaság "Személyes adatok biztonsági politikája" határozza meg..

5. A személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személy

5.1. A személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személy jogait, kötelezettségeit és jogi felelősségét a személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz. Szövetségi törvény és a személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és a személyes adatok biztonságáért felelős személyről szóló rendelet határozza meg. Cégek.

5.2. A személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért, biztonságáért és az azoktól való felszabadításáért felelős személy kinevezését a társaság vezetője végzi a társaság vezető tisztviselői közül. A társaság vezetőjének kinevezésekor figyelembe veszik a tisztviselő hatásköreit, kompetenciáit és személyes tulajdonságait, amelyek lehetővé teszik számára a személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személyek jogainak megfelelő és teljes körű gyakorlását és feladatainak teljesítését..

5.3. A személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személy:

5.3.1. Belső ellenőrzést szervez a Társaság és alkalmazottai által az Orosz Föderáció személyes adatokra vonatkozó jogszabályainak betartása felett, ideértve a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeket is.

5.3.2. Felhívja a társaság alkalmazottainak figyelmét az Orosz Föderáció személyi adatokra vonatkozó jogszabályainak, a személyes adatok feldolgozására vonatkozó helyi törvényeknek, a személyes adatok védelmének követelményeinek.

5.3.3. Szervezi a személyes adatok alanyai vagy képviselői által benyújtott kérelmek és kérelmek fogadását és feldolgozását, és ellenőrzi az ilyen kérelmek és kérelmek fogadását és feldolgozását.

6. A személyes adatok alanyai

6.1. A személyes adatalanynak joga van ahhoz, hogy információkat kapjon személyes adatainak a Társaság általi feldolgozásáról.

6.2. A személyes adatok alanyának jogukban áll a társaságtól kérni e személyes adatok tisztázását, blokkolását vagy megsemmisítését, ha azok hiányosak, elavultak, pontatlanok, jogellenesen szerezhetők be vagy nem tekinthetők szükségesnek a feldolgozás céljaihoz, valamint megteszik a törvény által előírt intézkedéseket a személyek védelme érdekében. jobb.

6.3. A személyes adatok alanyának a személyes adataihoz való hozzáférésének joga a szövetségi törvényekkel összhangban korlátozható, többek között abban az esetben, ha az alany személyes adataihoz való hozzáférése harmadik személyek jogait és jogos érdekeit sérti..

6.4. Jogai és jogos érdekei gyakorlása és védelme érdekében a személyes adatok alanyának joga van kapcsolatba lépni a Társasággal. A társaság megvizsgálja a személyes adatok alanyaival szembeni fellebbezéseket és panaszokat, alaposan kivizsgálja a jogsértések tényét, és megtesz minden szükséges intézkedést azok azonnali megszüntetésére, az elkövetők megbüntetésére, valamint a viták és konfliktushelyzetek bíróságon kívüli rendezésére..

6.5. A személyes adatalanynak jogában áll fellebbezni a társaság tevékenysége vagy mulasztása ellen, a személyes adatalanyok jogainak védelme érdekében felhatalmazott szervhez fordulva..

6.6. A személyes adatok alanyának joga van védelmezni jogait és jogos érdekeit, ideértve a veszteségek és / vagy az erkölcsi károk megtérítését a bíróságon.

7. Hozzáférés az irányelvhez

7.1. A papíralapú politika jelenlegi változatát a társaság végrehajtó testületének székhelyén tárolják: Moszkva, Odesskaya utca 2, "Lotos" üzleti központ, A torony, 19. emelet

7.2. Az irányelv jelenlegi verziójának elektronikus változata nyilvánosan elérhető a társaság internetes oldalán: www.banki.ru/info/private/.

8. A politika frissítése és jóváhagyása

8.1. Az irányelvet a társaság vezetője hagyja jóvá és hajtja végre.

8.2. A társaságnak joga van megváltoztatni ezt az irányelvet. A házirend címének módosításakor meg kell jelölni az irányelv jelenlegi változatának jóváhagyásának dátumát.

8.3. Az irányelvet rendszeresen frissítik és újra jóváhagyják - évente egyszer az irányelv előző változatának jóváhagyásától számítva.

8.4. A Szabályzat frissíthető és újra elfogadható, mint a Szabályzat 8.3. Pontjában meghatározott határidő, a módosítások végrehajtásakor:

8.4.1. A személyes adatokkal kapcsolatos szabályozási jogi aktusokhoz.

8.4.2. A társaságnak a személyes adatok feldolgozásának megszervezését és biztonságát biztosító helyi szabályozási és egyedi aktusaiba.

9. Felelősség

9.1. A személyes adatok feldolgozására és védelmére vonatkozó szabályok megsértéséért felelős személyek az Orosz Föderáció törvényei, a társaság helyi törvényei és a társaság harmadik személyekkel fennálló jogviszonyát szabályozó szerződések szerint felelősek..

Személyes adatok feldolgozásának kivitelezője

Töltse ki a mezőket, és ingyenesen szerezzen be adatminőségi okmánymintát

Miért van szükség irányelvre a személyes adatok webhelyen történő feldolgozására??

Ha webhelyén bármilyen adatgyűjtés történik - visszajelzés, hírlevél feliratkozás, regisztráció vagy személyes fiók, akkor ez a személyes adatok feldolgozásának tekintendő. Ebben az esetben köteles beleegyezését szerezni a személyes adatok feldolgozásához, és el kell helyeznie egy linket a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikájához, hogy egy személy megismerkedhessen vele, elfogadhassa és csak akkor tájékoztassa adatait..

Készítsen mintát a konstruktor segítségével, javítsa ki, ha szükséges, helyezze el a szöveget a webhely külön oldalára, és helyezze az erre az oldalra mutató linket az adatátvételi űrlapon.

A személyes adatok gyűjtésének helyszíne:

Az oldal címe, amelyen a személyes adatok feldolgozási irányelve található:

Teljes név vagy szervezet neve:

Személyes adatok e-mail szolgáltatója (webhelytulajdonos) a kommunikációhoz:

Ellenőrizze az összegyűjtött adatokat:

Mutassa be a személyes adatok feldolgozásának célját:

Minta adatvédelmi irányelvek

Személyes adatok feldolgozási politikája

1. Általános rendelkezések

Ezt a személyes adatkezelési politikát a 2006. július 27-i szövetségi törvény előírásainak megfelelően dolgozták ki. № 152-ФЗ "A személyes adatokról" és meghatározza a személyes adatok feldolgozásának eljárását, valamint a személyes adatok biztonságát biztosító intézkedéseket Mikhailov Ivan Sergeevich (a továbbiakban - Üzemeltető).

  1. 1.1. Az üzemeltető tevékenysége végrehajtásának legfontosabb célját és feltételeit az emberi és polgári jogok és szabadságok tiszteletben tartása személyes adatainak feldolgozásakor, beleértve a magánélethez, a személyes és családi titkokhoz való jogok védelmét.
  2. 1.2. Az Üzemeltetőnek a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikája (a továbbiakban: az Irányelv) vonatkozik minden olyan információra, amelyet az Üzemeltető kaphat a https://thismywebsite.com webhely látogatói számára..
2. A politikában használt alapelvek
  1. 2.1. A személyes adatok automatizált feldolgozása - a személyes adatok feldolgozása számítógépes technológiával;
  2. 2.2. Személyes adatok blokkolása - a személyes adatok feldolgozásának ideiglenes megszüntetése (kivéve azokat az eseteket, amikor a feldolgozáshoz a személyes adatok tisztázása szükséges);
  3. 2.3. Weboldal - grafikus és információs anyagok, valamint számítógépes programok és adatbázisok készlete, amelyek biztosítják elérhetőségüket az interneten a https://thismywebsite.com hálózati címen;
  4. 2.4. Személyes adatok információs rendszere - az adatbázisokban található személyes adatok, valamint azok feldolgozását biztosító információs technológiák és műszaki eszközök halmaza;
  5. 2.5. A személyes adatok megszemélyesítése - olyan tevékenységek, amelyek eredményeként lehetetlen további információk felhasználása nélkül meghatározni a személyes adatok tulajdonjogát egy adott Felhasználó vagy más személyes adat tárgyában;
  6. 2.6. Személyes adatok feldolgozása - bármilyen művelet (művelet) vagy műveletek (műveletek) csoportja, amelyet automatizálási eszközökkel vagy ilyen eszközök személyes adatokkal történő használata nélkül hajtanak végre, beleértve gyűjtést, rögzítést, rendszerezést, felhalmozást, tárolást, tisztázást (frissítés, változtatás), kivonást, a személyes adatok használata, átadása (terjesztése, biztosítása, hozzáférés), személytelenítés, blokkolás, törlés, megsemmisítés;
  7. 2.7. Üzemeltető - állami szerv, önkormányzati szerv, jogi személy vagy magánszemély, függetlenül vagy más személyekkel közösen, személyes adatokat szervez és / vagy dolgoz fel, valamint meghatározza a személyes adatok feldolgozásának céljait, a feldolgozandó személyes adatok összetételét, az elvégzett tevékenységeket (műveleteket) személyes adatokkal;
  8. 2.8. Személyes adatok - bármilyen információ, amely közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódik a https://thismywebsite.com webhely adott vagy azonosítható Felhasználójához;
  9. 2.9. Felhasználó - a https://thismywebsite.com webhely bármely látogatója;
  10. 2.10. Személyes adatok szolgáltatása - olyan tevékenységek, amelyek célja személyes adatok bizonyos személyekre vagy személyek körére történő átadása;
  11. 2.11. Személyes adatok terjesztése - minden olyan intézkedés, amelynek célja a személyes adatok határozatlan személyek körére történő felfedése (személyes adatok továbbítása) vagy korlátlan számú személy személyes adatainak megismerése, ideértve a személyes adatok médiában történő nyilvánosságra hozatalát, az információs és telekommunikációs hálózatokban való feladást vagy a hozzáférés biztosítását. a személyes adatokhoz bármilyen más módon;
  12. 2.12. Személyes adatok határokon átnyúló továbbítása - személyes adatok továbbítása külföldi állam területére, idegen állam hatóságainak, külföldi magánszemélyeknek vagy külföldi jogi személyeknek;
  13. 2.13. Személyes adatok megsemmisítése - minden olyan cselekedet, amelynek eredményeként a személyes adatokat visszavonhatatlanul megsemmisítik azzal a lehetőséggel, hogy a személyes adatok tartalmát a személyes adatok információs rendszerében tovább lehessen helyreállítani, és (vagy) a személyes adatok anyagi hordozóit megsemmisítsék..
3. Az üzemeltető a felhasználó következő személyes adatait dolgozhatja fel
  1. 3.1. Teljes név;
  2. 3.2. Telefonszám;
  3. 3.3. Email cím;
  4. 3.4. A weboldal névtelen adatokat gyűjt és dolgoz fel a látogatókról (beleértve a sütiket is) az internetes statisztikai szolgáltatások (Yandex Metrica és Google Analytics és mások) segítségével.
  5. 3.5. A fenti adatokat (a továbbiakban: Szabályzat) egyesíti a Személyes adatok általános koncepciója..
4. A személyes adatok feldolgozásának célja
  1. 4.1. A Felhasználó személyes adatainak feldolgozásának célja a polgári jogi szerződések megkötése, teljesítése és megszüntetése; hozzáférés biztosítása a Felhasználónak a https://thismywebsite.com weboldalon található szolgáltatásokhoz, információkhoz és / vagy anyagokhoz; a rendelés részleteinek tisztázása.
  2. 4.2. Az Üzemeltetőnek joga van továbbá értesíteni a felhasználót az új termékekről és szolgáltatásokról, különleges ajánlatokról és különféle eseményekről. A felhasználó bármikor megtagadhatja az információs üzenetek fogadását, ha e-mailt küld az Üzemeltetőnek a p[email protected] e-mail címmel, amelyben "Új termékekről és szolgáltatásokról, valamint különleges ajánlatokról szóló értesítések megtagadása" címet küldünk..
  3. 4.3. Az internetes statisztikai szolgáltatásokkal összegyűjtött névtelen felhasználói adatok felhasználásával információkat gyűjtnek a felhasználók webhelyén zajló tevékenységeiről, javítják a webhely és annak tartalma minőségét.
5. A személyes adatok feldolgozásának jogalapja
  1. 5.1. Az Üzemeltető csak akkor dolgozza fel a Felhasználó személyes adatait, ha azokat a Felhasználó önállóan kitölti és / vagy elküldi / vagy a https://thismywebsite.com weboldalon található speciális űrlapokon keresztül küldi el. A megfelelő űrlapok kitöltésével és / vagy személyes adatainak az Üzemeltető felé történő elküldésével a Felhasználó elfogadja ezt az irányelvet.
  2. 5.2. Az operátor anonimizált adatokat dolgoz fel a Felhasználóról, ha ez megengedett a Felhasználó böngészőjének beállításaiban (a sütik tárolása és a JavaScript technológia használata engedélyezve van).
6. A személyes adatok gyűjtésének, tárolásának, átadásának és más típusú feldolgozásának eljárása

Az Üzemeltető által kezelt személyes adatok biztonságát jogi, szervezeti és technikai intézkedések végrehajtásával biztosítják, amelyek teljes mértékben megfelelnek a személyes adatok védelmére vonatkozó jelenlegi jogszabályok követelményeinek..

  1. 6.1. Az üzemeltető biztosítja a személyes adatok biztonságát és megtesz minden lehetséges intézkedést az illetéktelen személyek személyes adataihoz való hozzáférés kizárására.
  2. 6.2. A Felhasználó személyes adatait semmilyen körülmények között sem adjuk át harmadik félnek, kivéve a jelenlegi jogszabályok végrehajtásával kapcsolatos eseteket.
  3. 6.3. A személyes adatok pontatlanságai esetén a Felhasználó ezeket függetlenül frissítheti, ha értesítést küld az Üzemeltetőnek az Üzemeltető e-mail címére: [email protected], a „Személyes adatok frissítése” megjelöléssel..
  4. 6.4. A személyes adatok feldolgozásának időtartama korlátlan. A felhasználó bármikor visszavonhatja a személyes adatok feldolgozására vonatkozó beleegyezését azáltal, hogy értesítést küld az Üzemeltetőnek e-mailben az Üzemeltető e-mail címére a [email protected] címen, a „Személyes adatok feldolgozására vonatkozó hozzájárulás visszavonása” címmel..
7. A személyes adatok határokon átnyúló továbbítása
  1. 7.1. A személyes adatok határokon átnyúló továbbításának megkezdése előtt az üzemeltető köteles meggyőződni arról, hogy az a külföldi állam, amelynek területére személyes adatokat továbbítanak, megbízható védelmet nyújt a személyes adatok alanyai számára..
  2. 7.2. A személyes adatok határokon átnyúló továbbítása olyan külföldi államok területén, amelyek nem felelnek meg a fenti követelményeknek, csak akkor hajtható végre, ha a személyes adatok alanyának írásbeli hozzájárulása van a személyes adatainak határokon átnyúló továbbításához és / vagy egy olyan megállapodás végrehajtásához, amelyben a személyes adatok alanya a fél..

Személyes adatok feldolgozási politikája

A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSA ÉS A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ KÖVETELMÉNYEK AZ ÉPÍTÉSI, HÁZTARTÁSI ÉS HÁZTARTÁSI MINISZTIKUSBAN

1. FELTÉTELEK ÉS MEGHATÁROZÁSOK

Személyes adatok - bármilyen információ, amely közvetlenül vagy közvetve egy adott vagy azonosítható személyre (személyes adatalanyra) vonatkozik..

Üzemeltető (személyes adatok) - állami szerv, önkormányzati szerv, jogi személy vagy magánszemély, önállóan vagy más személyekkel együtt szervezi és (vagy) dolgozza fel a személyes adatokat, valamint meghatározza a személyes adatok feldolgozásának céljait, a feldolgozandó személyes adatok összetételét, az intézkedéseket ( személyes adatokkal végzett műveletek).

Személyes adatok feldolgozása - bármilyen művelet (művelet) vagy műveletek (műveletek) csoportja, amelyet automatizálási eszközökkel vagy ilyen eszközök személyes adatokkal történő használata nélkül hajtanak végre, beleértve gyűjtést, rögzítést, rendszerezést, felhalmozást, tárolást, tisztázást (frissítés, változtatás), kivonást, személyes adatok használata, átadása (terjesztése, biztosítása, hozzáférés), személytelenítés, blokkolás, törlés, megsemmisítés.

A személyes adatok automatizált feldolgozása - a személyes adatok feldolgozása számítógépes technológiával.

Személyes adatok információs rendszere - az adatbázisokban, az információs technológiákban és azok feldolgozását biztosító műszaki eszközökben található személyes adatok halmaza.

A személyes adatok megszemélyesítése - olyan tevékenységek, amelyek eredményeként lehetetlenné válik a személyes adatok egy adott alany általi személyes adatok tulajdonjogának meghatározása további információk felhasználása nélkül.

Weboldal - az Orosz Föderáció Építési, Lakás- és Kommunális Szolgáltatások Minisztériumának hivatalos weboldala.

"Helyi adminisztráció" (a továbbiakban: közigazgatás) - az Orosz Föderáció Építési és Lakásügyi és Közmű-minisztériumának helyszínének kezelésére felhatalmazott alkalmazottak, akik személyes adatokat szerveznek és (vagy) dolgoznak fel, és meghatározzák a személyes adatok feldolgozásának céljait, valamint a feldolgozandó személyes adatok összetételét, személyes adatokkal végrehajtott műveletek (műveletek).

"Az Oroszországi Föderáció Építési és Lakásügyi és Közmű-Minisztériumának weboldalának felhasználói" (a továbbiakban: Felhasználó) az a személy, aki az Orosz Föderáció Építési és Ház- és Kommunikációs Minisztériumának internetes hozzáféréssel rendelkezik, és információkat, anyagokat és termékeket használ az Építési és Házügyi Minisztérium weboldaláról az Orosz Föderáció közművei.

A "sütik" egy kis adatrész, amelyet egy webszerver küld és tárol a felhasználó számítógépén, amelyet a web kliens vagy a webböngésző minden alkalommal elküldi a web szervernek egy HTTP kérésben, amikor megpróbálja megnyitni a megfelelő webhely oldalt..

"IP-cím" - egy számítógépes hálózat csomópontjának egyedi hálózati címe, amelyen keresztül a Felhasználó hozzáférést kap a webhelyhez.

2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Ez az Irányelv (a továbbiakban: Szabályzat) meghatározza a személyes adatok feldolgozásának eljárását és a személyes adatok biztonságának biztosítását szolgáló intézkedéseket az Orosz Föderáció Építési és Lakásügyi és Kommunális Szolgáltatások Minisztériumában (a továbbiakban: Minisztérium) és a webhelyen, egy személy és polgár jogainak és szabadságainak védelme érdekében, amikor személyes adatait feldolgozza. adat.

2.1. Ezt a politikát az alábbi jellemzők jellemzik:

  • Felfogja a személyes adatok feldolgozásának módszereit és alapelveit, a minisztérium személyes adatok feldolgozása során felmerülő jogait és kötelezettségeit, valamint a személyes adatok alanyai jogait, és magában foglalja a minisztérium által a személyes adatok biztonságának a feldolgozásuk során történő biztonsága érdekében végrehajtott követelményeket is..
  • Nyilvános dokumentum, amely kimondja a minisztérium személyes adatok feldolgozása és védelme tevékenysége koncepcionális alapjait.

2.2. A Webhely Felhasználó általi használata a jelen Adatvédelmi Szabályzat és a Felhasználó személyes adatainak feldolgozási feltételeinek elfogadását jelenti.

2.3. Amennyiben nem ért egyet a Adatvédelmi Szabályzat feltételeivel, a Felhasználónak abba kell hagynia a Webhely használatát.

2.4. Ez az adatvédelmi politika a webhelyre vonatkozik. Az Oroszországi Építési Minisztérium nem ellenőrzi és nem felelős harmadik fél webhelyeiről, amelyekre a Felhasználó kattinthat a webhelyen elérhető linkeken..

3. AZ OROSZ FEDERÁCIÓ JOGSZABÁLYAI ÉS EGYÉB SZABÁLYOZÓ JOGI AKTUSAI MEGFELELŐEN, MELYEKHEZ MEG határozták meg az orosz föderációs közösség építési és háztartási minisztériumánál a személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikát.

3.1. A személyes adatok feldolgozására vonatkozó politikát a minisztériumban a következő szabályozási jogszabályokkal összhangban határozzák meg:

  • Az Orosz Föderáció Munka Törvénykönyve;
  • Szövetségi törvény, 2006. július 27-i 152-FZ. Sz., A személyes adatokról;
  • Az Orosz Föderáció elnökének 1997. március 6-i, 188. sz. Rendelete „A bizalmas információk listájának jóváhagyásáról”;
  • Az Orosz Föderáció kormányának 2008. szeptember 15-i 687 sz. Határozata "Az automatizálási eszközök nélkül végzett személyes adatok feldolgozásának sajátosságairól szóló rendelet jóváhagyásáról";
  • Az Orosz Föderáció kormányának 2008. július 6-i 512. Sz. Rendelete "A biometrikus személyes adatok anyagi hordozóira és az ilyen adatok személyes adat információs rendszeren kívüli tárolására szolgáló technológiákra vonatkozó követelmények jóváhagyásáról";
  • Az Orosz Föderáció kormányának 2012. november 1-jei 1119. sz. Rendelete "A személyes adatok védelmére vonatkozó követelmények jóváhagyásáról a személyes adat információs rendszerekben történő feldolgozáskor";
  • Az Oroszországi FSTEC 55. sz., Oroszország FSB, 86. sz., Oroszország Informatikai és Kommunikációs Minisztériuma 2008. február 13-i 20. sz. Végzése „A személyes adatokkal kapcsolatos információs rendszerek osztályozási eljárásának jóváhagyásáról”;
  • Az oroszországi FSTEC 2013. február 18-i, 21. sz. Rendelete "A személyes adatok információs rendszerekben történő feldolgozásuk során történő személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében a személyes adatok biztonságának biztosítását szolgáló szervezeti és technikai intézkedések összetételének és tartalmának jóváhagyásáról";
  • A Roskomnadzor 2013. szeptember 5-i 996. sz. Végzése "A személyes adatok anonimizálására vonatkozó követelmények és módszerek jóváhagyásáról";
  • Az Oroszországi Építési Minisztérium 2019. január 30-i, 61 / pr. Számú, "Az Orosz Föderáció Építési, Lakás- és Közüzemi Minisztériumának személyes adataira vonatkozó" végzése;
  • Az Orosz Föderáció egyéb jogszabályai és az engedélyezett kormányzati szervek szabályozási dokumentumai.

4. A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSI ELVE

4.1. A minisztérium, mint a személyes adatok kezelője, feldolgozza a minisztérium alkalmazottai és más személyes személyek személyes adatait, akik nem állnak kapcsolatban a minisztériummal..

4.2. A személyes adatok feldolgozását a minisztériumban a következő elvek alapján végzik:

  • jogszerűség és tisztességes alap;
  • a személyes adatok feldolgozásának korlátozása konkrét, előre meghatározott és legitim célok elérése érdekében;
  • a személyes adatok gyűjtésének céljaival összeegyeztethetetlen személyes adatok feldolgozásának megakadályozása;
  • a személyes adatokat tartalmazó adatbázisok egyesítésének megakadályozása, amelyek feldolgozását egymással összeférhetetlen célokra végzik;
  • csak azokat a személyes adatokat dolgozza fel, amelyek megfelelnek feldolgozásuk céljainak;
  • a feldolgozott személyes adatok tartalmának és mennyiségének a megadott feldolgozási céloknak való megfelelése;
  • a túlzott személyes adatok feldolgozásának megakadályozása a feldolgozásuk meghatározott céljaival kapcsolatban;
  • a személyes adatok pontosságának, megfelelőségének és relevanciájának biztosítása a személyes adatok feldolgozásának céljaival kapcsolatban;
  • a személyes adatok megsemmisítése vagy személytelenítése azok feldolgozásának céljainak elérésekor vagy e célok elérésének szükségességének elvesztése esetén, kivéve, ha a szövetségi törvény másként rendelkezik.

4.3. A személyes adatokat a minisztérium dolgozza fel annak érdekében, hogy:

  • az Orosz Föderáció alkotmányának, az Orosz Föderáció törvényi és egyéb szabályozási jogi aktusai, valamint a minisztérium helyi szabályozási aktusai betartásának biztosítása;
  • az Orosz Föderáció jogszabályai által a Minisztériumra rótt hatáskörök, funkciók és kötelezettségek végrehajtása, ideértve a személyes adatok közlését a hatóságoknak, az Orosz Föderáció Nyugdíjalapjának, az Orosz Föderáció Társadalombiztosítási Alapjának, a Szövetségi Kötelező Egészségbiztosítási Alapnak, valamint más államoknak szervekben;
  • a minisztérium alkalmazottaival fenntartott munkaviszony szabályozása (segítségnyújtás a foglalkoztatásban, a képzésben és az előléptetésben, a személyes biztonság biztosítása, az elvégzett munka mennyiségének és minőségének ellenőrzése, a vagyon biztonságának biztosítása);
  • a Minisztérium jogainak és legitim érdekeinek érvényesítése a Charta és más helyi rendeletek, vagy harmadik felek által előírt tevékenységek végrehajtása keretében, vagy társadalmilag jelentős célok elérése;
  • kiegészítő garanciák és kompenzációk nyújtása a minisztérium alkalmazottainak és családtagjaiknak, ideértve a nem állami nyugdíjat, az önkéntes egészségbiztosítást, az orvosi ellátást és a szociális biztonság egyéb formáit;
  • a személyes adatok alanyai életének, egészségének vagy más létfontosságú érdekeinek védelme;
  • szerződő felekkel történő szerződések előkészítése, megkötése, teljesítése és megszüntetése;
  • hozzáférés és létesítményen belüli rendszerek biztosítása a minisztériumban;
  • referenciaanyagok készítése a minisztérium tevékenységeinek belső információs támogatására;
  • egyéb jogi célokra.

4.4. A személyes adatok feldolgozását a minisztériumban a következő módon hajtják végre:

  • személyes adatok nem automatikus feldolgozása;
  • személyes adatok automatizált feldolgozása az információs és telekommunikációs hálózatokon keresztül kapott információk átadásával;
  • a személyes adatok vegyes feldolgozása.

4.5. A webhelyfelhasználónak a jelen irányelv alapján történő feldolgozására engedélyezett személyes adatait a felhasználó a weblapon található űrlapok kitöltésével biztosítja, amelyek a következő információkat tartalmazzák:

  • Teljes név
  • Email cím
  • telefonszám
  • információk a társszerzőről
  • pozíció
  • cím (város)

4.5.1 Az oroszországi Építési Minisztérium védi az adatokat, amelyeket automatikusan továbbítanak az oldalak látogatásakor:

  • IP-cím
  • információk a sütikből
  • böngésző információk
  • hozzáférési idő;
  • hivatkozó (az előző oldal címe).

4.5.2. A cookie-k letiltása a weboldal egyes részeinek elérését eredményezheti.

4.5.3. Az oroszországi Építési Minisztérium statisztikákat gyűjt látogatói IP-címeiről. Ezt az információt használják a műszaki problémák megelőzésére, azonosítására és megoldására..

4.5.4 Minden egyéb, a fentiekben nem meghatározott személyes információ (látogatási előzmények, használt böngészők, operációs rendszerek stb.) Biztonságos tárolása és elterjedésének megakadályozása lehetséges, kivéve a 4.5. 5.2. jelen adatvédelmi irányelvek.

5. A SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK FELDOLGOZÁSI MÓDSZEREI és FELTÉTELEI

5.1. A Felhasználó személyes adatainak feldolgozása időbeli korlátozás nélkül, bármilyen törvényes módon történik, ideértve az automatizálási eszközöket használó vagy ilyen eszközöket nem igénylő személyes adatok információs rendszereiben is..

5.2. A Felhasználó személyes adatait csak az Orosz Föderáció jogszabályai által meghatározott indokok alapján és módon továbbíthatják az Orosz Föderáció állami hatalommal rendelkező felhatalmazott szerveihez..

5.3. Az adminisztráció megteszi a szükséges szervezeti és technikai intézkedéseket a Felhasználó személyes adatainak a jogosulatlan vagy véletlen hozzáférés, megsemmisítés, módosítás, blokkolás, másolás, terjesztés, valamint harmadik felek egyéb jogellenes tevékenységei elleni védelme érdekében..

5.4. Az adminisztráció a Felhasználóval együtt megtesz minden szükséges intézkedést a Felhasználó személyes adatainak elvesztése vagy nyilvánosságra hozatalából származó veszteségek vagy más negatív következmények megelőzésére..

6. A SZEMÉLYES ADATOK JOGAI

6.1. A személyes adatalanynak joga van ahhoz, hogy információkat kapjon személyes adatainak a minisztérium általi kezeléséről.

6.2. A személyes adatok alanyának jogában áll megkövetelni, hogy a minisztérium tisztázza személyes adatait, blokkolja vagy megsemmisítse azokat, ha azok hiányosak, elavultak, pontatlanok, jogellenesen szerezhetők be vagy nem tekinthetők szükségesnek a feldolgozás meghatározott céljaihoz, valamint megteszi a törvényben előírt intézkedéseket személyük védelme érdekében. jobb.

6.3. A személyes adatok alanyának a személyes adataihoz való hozzáférésének joga a szövetségi törvényekkel összhangban korlátozható, többek között abban az esetben, ha az alany személyes adataihoz való hozzáférése harmadik személyek jogait és jogos érdekeit sérti..

6.4. Jogai és jogos érdekei gyakorlása és védelme érdekében a személyes adatok alanyának joga van kapcsolatba lépni a minisztériummal. A minisztérium megvizsgálja a személyes adatok alanyai által benyújtott fellebbezéseket és panaszokat, alaposan kivizsgálja a jogsértések tényét, és megtesz minden szükséges intézkedést azok azonnali megszüntetésére, az elkövetők megbüntetésére, valamint a viták és konfliktushelyzetek rendezésére tárgyalás előtti végzéssel..

6.5. A személyes adatalanynak jogában áll fellebbezni a minisztérium cselekményei vagy mulasztása ellen, a személyes adatalanyok jogainak védelme érdekében felhatalmazott szervhez fordulva.

6.6. A személyes adatok alanyának joga van védelmezni jogait és jogos érdekeit, ideértve a veszteségek és / vagy az erkölcsi károk megtérítését a bíróságon.

7. INTÉZKEDÉSEK A SZEMÉLYES ADATOK BIZTONSÁGÁNAK BIZTOSÍTÁSÁRA

7.1. A személyes adatok feldolgozásakor a minisztérium megteszi a szükséges jogi, szervezeti és technikai intézkedéseket az illetéktelen vagy véletlen hozzáférés, megsemmisítés, módosítás, blokkolás, másolás, biztosítás, terjesztés, valamint a velük szembeni egyéb jogellenes tevékenységek elleni védelem érdekében. A személyes adatok biztonságának biztosítása különösen az alábbi módokon érhető el:

  • A minisztériumban a személyes adatok feldolgozásának megszervezéséért és biztonságáért felelős személy kinevezése.
  • Helyi előírások és egyéb dokumentumok elfogadása a személyes adatok feldolgozása és védelme területén.
  • A személyes adatok védelmére vonatkozó követelmények teljesítéséhez szükséges személyes adatok biztonságának biztosítása érdekében szervezeti és technikai intézkedések alkalmazása a személyes adatok információs rendszerében történő feldolgozásuk során.
  • A személyes adatok feldolgozása belső ellenőrzésének és / vagy ellenőrzésének végrehajtása a személyes adatokról szóló, 2006. július 27-i 152-FZ. Számú szövetségi törvénynek és az azzal összhangban elfogadott jogszabályoknak, a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeknek, a minisztérium helyi törvényeinek való megfelelés ellenőrzésének végrehajtása.
  • A személyes adatokat közvetlenül feldolgozó minisztérium alkalmazottainak megismerése az Orosz Föderáció személyes adatokra vonatkozó jogszabályainak rendelkezéseivel, beleértve a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeket, a személyes adatok feldolgozására vonatkozó helyi jogi aktusokat és / vagy ezen alkalmazottak képzését.
  • A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés tényeinek feltárása és a megfelelő intézkedések meghozatala.
  • A személyes adatok biztonsága és a személyes adatok információs rendszerei védelmének biztosítása érdekében hozott intézkedések feletti ellenőrzés.
  • Az Orosz Föderáció jogszabályaiban előírt egyéb intézkedések a személyes adatok területén.

Ez a politika megváltozhat, kiegészítve új jogalkotási aktusok és a személyes adatok feldolgozására és védelmére vonatkozó különös rendeletek elfogadása esetén.

A személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező minisztérium alkalmazottainak felelősségét a személyes adatok feldolgozására és védelmére vonatkozó szabályok előírásainak be nem tartása miatt az Orosz Föderáció jogszabályaival összhangban határozzák meg..